Zac fikk sitt store gjennombrudd med «High School Musical», filmen som ga Disney Channel de høyeste seertallene noensinne. Nå er han nok en gang aktuell i musikalsjangeren, med både oppfølgerfilmen «High School Musical 2» og «Hairspray».

Tenåringsidolet begynte som skuespiller i 11-årsalderen da foreldrene oppdaget at han hadde et sangtalent. Han har innehatt småroller blant annet i CSI:Miami, NCIS og i tv-filmen «Miracle Run» og siden har det gått slag i slag med musikaler.

Planlegger en treer

Zac ble for alvor kjent gjennom sin rolle som Troy Bolton i «High School Musical» og oppfølgeren har knapt rukket å bli vist på tv-skjermen før Disney Channel har begynt å planlegge film nummer tre. Planen er at filmen denne gangen skal vises på kino.

Ifølge Access Hollywood er ikke planleggingen helt uten humper i veien for Disney. To av stjernene, Zac Efron og Vanessa Hudgens, krevde nemlig høyere lønn for å spille i den nye filmen. Kanalen har uttalt at de er i dialog med alle skuespillerne og at de er positive.

Dobbeldumpet for nakenbilder

Nylig ble det kjent at Vanessa ikke vil bli tilbudt en rolle i treeren. OK! Magazine melder at selskapet har bestemt seg for å dumpe henne og ikke tilby henne en rolle i film nummer tre om ungdomsgjengen på High School. Bakgrunnen skal ha vært nakenbildene av Vanessa som florerte på nettet for en tid tilbake.

- Disney bestemte seg til slutt for at de ikke ønsker henne tilbake. De føler at så lenge Zac Efron er med i filmen kommer alt til å gå bra. Han er den virkelige stjernen, og viktigst av alt, han kommer uten all den historien bak seg, sier en kilde til bladet.

Kilden forteller også at det spekuleres i om 23-åringen Adrienne Baillon, eller 23 år gamle Sabrina Bryan skal overta Vanessas plass.

Vanessa ble imidlertid ikke bare dumpet av Disney. Hun og Zac ble kjærester på filmsettet, men har nå bekreftet at de ikke lenger er et par. OK! Magazine skriver at Efron skal ha blitt lei av all oppmerksomheten rundt nakenbildene til kjæresten som lakk ut - bilder som egentlig var ment for ham.

Danseskoene fortsatt på

Selv om Zac skulle bestemme seg for å droppe «High School Musical 3» så er det langt fra det siste vi kommer til å se til ham. Den populære kjekkasen har allerede fått hovedrollen i nyinnspillingen av «Footloose». Musikkfilmen med Kevin Bacon i hovedrollen var en stor hit på 80-tallet på lik linje med «Flashdance» og «Dirty Dancing».

«Footloose» handler om unggutten Ren McCormack og hans familie som flytter til en ny by. Her er dans en forbudt aktivitet for ungdom, noe Ren vil jobbe hardt for å endre.