Gå til sidens hovedinnhold

Zachen er biff

Fellesnevneren på disse to utgivelsene er perkusjonisten Ingar Zach. Han holder på med noe han er helt alene om.

Eivind Buene
Asymmetrical Music
SOFA/Musikkoperatørene

LabField
Fishforms
Bottrop-Boy

For de med spesielt god hukommelse så dukker navnet Eivind Buene opp i forbindelse med soulbandet Squid, med ingen ringere enn Solveig Slettahjell på vokal, fra slutten av 90-tallet. Det er ingen overdrivelse å påstå at Buene har et bredt musikalsk sinn og har tatt noen kvantesprang siden den gang.

I forbindelse med ”Asymmetrical Music” møter vi samtidskomponisten Buene. Han har laget notert musikk for et ensemble bestående av musikanter med solide røtter både i samtidsmusikk og improvisert musikk – for eksempel saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm og dirigenten Lene Grenager, som noen vil kjenne igjen fra gruppa Spunk.

SOFA-gründerne Ivar Grydeland, på akustisk gitar, banjo og tablamaskin og Ingar Zach på perkusjon, tok kontakt med Buene for å få han til å skape et verk der notert musikk møtte improvisert musikk, det vil si der de to hadde ei fri rolle til det noterte.

Musikken, som er spilt inn live på Parkteateret i Oslo for vel tre år siden, gir oss unike opplevelser i helt spesielle grenseland. Her blir man sittende ytterst på stolen for å få med seg hva som skjer rundt neste sving – for her skjer det. Vi snakker om musikanter som er i stand til å lytte i ekstrem grad og som samtidig har en voldsom respekt for det de andre bringer til bords.

For noen år siden ga trioen Tri-Dim oss bakoversveis. Saksofonisten Håkon Kornstad, den svenske gitaristen David Stackenäs og perkusjonisten Ingar Zach tok oss med til steder ingen ante eksisterte. I forbindelse med LabField er Kornstad borte, men duoen Stackenäs/Zach slakker ikke av på noe som helst av den grunn.

De tre ”låtene” de serverer oss er stemninger eller droner de lar tida få lov å utvikle saaaaaakte og som trekker deg inn i ei helt spesiell stemning. Dette er på alle måter utradisjonell musikk – musikk som ingen andre har vært i nærheten av og som gir deg sjeldne utfordringer. For dere der ute med åpne sinn og sanser, finnes det knapt mer spennende måte å starte det nye året enn sammen med Eivind Buene og LabField.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant