Gå til sidens hovedinnhold

- Det enkleste er å slenge dritt om alle

Slik skal TV 3 gjøre kanalen mer norsk. Se hva vi har i vente på skjermen i høst!

LATTER/(Side2): - I år har vi en tidlig høstlansering siden våren ikke gikk som planlagt.

Slik starter TV3s salgsdirektør, Eivind Ruud Johnsen, sin tale for en nesten fullsatt sal på Latter i Oslo. Blant publikummerne er både annonsører, mediebyrå, pressen og et utvalg kjendiser som vil vise trynet sitt på den norske TV-kanalen som utvilsomt har vært ute i hardt være de siste månedene.

Sviktende TV-seere og storsatsinger som ikke akkurat har levd opp til forventningene har tvunget kanalen til å tenke nytt. TV3 ønsker nå å fremstå bredere og mer norsk og har blant annet hyret inn komikeren og skuespilleren Zahid Ali (35) for å oppnå dette.

- «Landsfareren» er et program hvor jeg reiser rundt i Norge og prøver å finne et annet sted og bo, sier Ali til Side2.

Les mer om TV 3s høstlanseringer lengre ned i saken!

- Drikking og fest
Med seg på turen har han sin venn Mudasser, og de to skal besøke en rekke bygder fra nord til sør i Norge og teste ut hva stedene har å tilby to ungkarer som dem selv.

- Jeg er bare lei av å bo her. Det er så mye mennesker og så mye liv og det er så mye som skjer hele tiden jeg blir stresset av det. Jeg får så mye meldinger hele tiden og folk som ringer og stort sett så går det i bare drikking og fest.

- Nå vil jeg bare komme meg litt ut på landet. Jeg merker at jeg begynner å bli litt eldre og jeg begynner å sette mer pris på sånne visuelle ting - fin natur og enklere liv, sier komikeren.

- Se om jeg faktisk kan bo der
Innspillingen av den nye serien starter i juni og duoen forteller at de skal besøke hver krink og krok i Norge. Reisen starter i nord og Ali opplyser om at de to stort sett skal tulle seg gjennom hele serien.

Han avviser imidlertid at han vil gjøre narr av bygdefolket og den kulturen man finner der.

- Det er ikke et sånt type program. Det enkleste er å slenge dritt om alle sammen, men det handler egentlig om å teste ut bygdelivet og se om jeg faktisk kan bo der.

- Om alle forholdene er lagt til rette så flytter jeg dit.

Begge guttene er for tiden ungkarer og legger ikke skjul på at de satser på å møte noen single bygdedamer på sin ferd gjennom Norges land.

- Det at vi er på utkikk etter damer er ikke hovedgrunnen til at vi reiser ut. Men siden vi er single og reiser ut og møter mye folk så treffer vi noen damer også.

- Er ikke damene i Oslo fine nok?

- Jo. Det er flotte damer her også, sier Ali alvorlig.

- Jeg ble så overrasket
«Landsfareren» er naturlig nok ikke den eneste nysatsingen fra TV3 - kanalen som kommende sesongen visstnok har investert mye i norske egenproduksjoner.

«Homsepatruljen» gjenoppstår etter å ha vært i dvale siden 2007. «Boligjakten» skal hjelpe boligkjøpere med å finne det perfekte hjem, «Redningsskøyta» viser hvordan det er å jobbe på en av Norges tøffeste arbeidsplasser og gamle travere som «Luksusfellen» og «Hellstrøm rydder opp - hjemme» blir også å se på kanalen etter sommeren.

TV 3 har også snappet «Kjendisbarnevakten» fra NRK og det er Håvard Lilleheie (39) som har fått ansvaret for å lede showet. I programmet får en kjendis ansvaret for fem barn en dag, kveld, natt og morgen og etter endt barnevakt er det smårollingene som gir den kjente profilen karakter på utført arbeid.

- Når de ringte og spurte om jeg ville være programleder for «Kjendisbarnevakten» så ble jeg så overrasket over at de ringte meg, men jeg likte det godt - derfor sa jeg ja, sier Lilleheie til Side2.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi er alle dypest sett anarkister
Mange forbinder komikeren og skuespilleren med programmer som ikke akkurat er egnet for barn. Lilleheie selv tror imidlertid han vet hvorfor foreldrene til de fem barna ikke protesterte da det ble klart at det var nettopp han som skal lede showet.

- De foreldrene vil bare ha showbizbarn så de sier ja til hva som helst, ler han.

Og hvordan vil han behandle barna?

- Man må bare bestemme litt over dem. VI er alle dypest sett anarkister og om samfunnet skal fungere så må ting styres og det gjelder særlig barn.

- I showbiz sies det at man skal unngå å jobbe med barn og dyr. Hva er din erfaring?

- Jeg tror mange voksne er redd for at barna skal ta ting fort fordi de ikke har noen sperrer og er naturlig begavet. Det er frykten for at barna skal skinne mer enn dem selv som gjør at mange skuespillere er redd for å jobbe med barn, svarer Lilleheie.

- Gi de et skikkelig sjokk
Foruten barn, skal det også jobbes med dyr i ett av TV3s nye programsatsninger. Som kjent er TV 2-programmet «Farmen» en stor suksess og TV3 satser tungt på Bygde-Norge i år da de forunten «Landsfareren» introduserer et helt nytt konsept - «Småbruket».

- Dette programmet er by møter land. Vi leter etter folk fra de store byene så skal vi plassere de midt ut på en åker med masse grønt gress og gi de et skikkelig sjokk, sier Ivar Ravi Johansen, til Side2.

Det er fire familier som får sjansen til å vinne et småbruk i denne realityserien, men først må de i seks uker forsøke å leve av og på småbruket. Det er bygdefolket som til slutt bestemmer hvem som får overta gården.

- Jeg kan kjenne meg veldig igjen med deltakeren og jeg tenker det kan være veldig fint å flytte på landet, det er en forlokkende tanke. Jeg får aldri ut fingeren selv, men dette TV-programmet kunne hjulpet for meg om jeg da ikke var programleder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Inge rettferdighet
I fjor så vi Ravi på TV 2 i forbindelse med «Idol», som han ledet sammen med Guri Solberg. Nå blir han å finne på en langt mindre kanal, noe Ravi selv er godt fornøyd med.

- Jeg er veldig glad for at jeg er her. Det handler om å jobbe med folk som har like tanker om hvilken vei man skal gå og akkurat nå er det TV3.

- Hva med musikken?

- Jeg driver mye med musikk om dagen og jeg håper det blir noe resultat av det. Jeg elsker begge deler og mitt mål jobbemessig er å jobbe litt med musikk og litt med TV hver dag, svarer Ravi.

Han mener flaks, og massevis av det, har ført han dit han er i dag.

- Dessverre er det slik at du kan jobbe deg halvt i hjel så er det ikke sikkert du lykkes alikevel. Det er ingen logikk og ingen rettferdighet. Det kunne likeså godt vært noen andre som kunne stått her enn meg.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken