Landslaget til Zambia sjokkerte i Afrikamesterskapet på onsdag. Laget var stor underdog mot Ghana, men vant 1-0, og kvalifiserte seg dermed til finalen i Afrikamesterskapet.

Det førte til stor glede i hjemlandet, og med på festen var de prostituerte i provinsene Kanyama, John Laing, Chawama og Kalingalinga.

Der valgte de prostituerte å tilby seg gratis til de som måtte ønske det, skriver avisen Zimdiaspora.

Det førte til at menn stilte seg i rekke for å benytte seg av tilbudet. Nærmere 200 menn ventet på sin omgang ved én nattklubb.

Vurderer å innføre omstridt skatt
Det var imidlertid ikke bare fryd og gammen i Zambia på torsdag.

Afrikas største kobberprodusent kan bringe tilbake en ressursrenteskatt, som ble fjernet i 2009 etter store klager fra mineselskaper.

Den gang klaget selskapene på at skatten økte produksjonskostnadene og forverret investeringsviljen.

Den såkalte Windfall-skatten fører til at skattebyrden til gruveselskapene øker betraktelig, noe som gir staten større uttelingen av kobberutvinningen i landet.

Avhenger av prisen
Myndighetene i Zambia melder at skatten kan innføres hvis kobberprisene når 10.000 dollar per tonn. Nå ligger prisene på rundt 8.5000 dollar per tonn.

- Anslagene er at prisen vil nå 10.000 dollar, og da vil vi antakeligvis sitte rundt forhandlingsbordet. Hvis prisene når de nivåene, er det bare logisk at vi snakker sammen, sier minister Wylbur Simuusa, ifølge Reuters.

Gruveselskapene har advart om at de vil skalere ned sin virksomhet hvis skatten innføres