Gå til sidens hovedinnhold

CIA-bråk rundt bin Laden-film

Tre senatorer mener CIA bevisst foret filmskaperne bak «Zero Dark Thrity» med gal informasjon om jakten på bin Laden.

Kathryn Bigelows nye film «Zero Dark Thrity» er nominert til fire Golden Globes.

Sensitiv informasjon
Men den er kommet under hard skyts fordi enkelte politikere mener at CIA har lekket sensitiv informasjon til filmskaperne. Organisasjonen har også forsøkt å fremstille sine metoder som gode i jakten på den beryktede terroristen.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Nå krever tre senatorer, hvorav en er tidligere presidentkandidat John McCain, at CIA leverer ut materiale de ga til filmskaperne.

CIA-reklame
«Zero Dark Thrity», som handler om hvordan CIA sporet opp og drepte Osama bin Laden, viser blant annet at «forsterkede intervjuteknikker» fikk en fange til å røpe hvor bin Laden var. Senatorene mener denne informasjonen er feil, og at opplysningen kom før personen ble utsatt for svært tøffe avhør.

De mener at CIA bevisst har plantet hypotesen at svært ekstreme avhørsmetoder må til og er en god måte for å få folk til å røpe essensiell informasjon.

Filmskaperne selv sier at filmen viser en rekke kontroversielle etterretningsmetoder og at den viser at ingen av metodene alene bidro til at bin Laden ble funnet.

Bigelow, som vant Oscar for «The Hurt Locker», anses som en god Oscar-kandidat også i år.

Utsatt premiere
«Zero Dark Thirty» fikk utsatt premiere til over nyttår etter at politiske stemmer mente at den ble brukt til å fremme president Obamas presidentkandidatur i november.

Norsk premiere er 8. februar.

HTML EMBED
Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken