Gå til sidens hovedinnhold

Nerdenes drømmedame

Vet du hvem hun er?

(SIDE2:) Og nei, hun heter ikke Kristen Stewart.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Lite interessert i Star Trek
Nerdenes nye drømmedame er Zoe Saldana. Ikke bare er hun Nyota Uhura, Spocks kjæreste i den moderniserte «Star Trek». Hun er også kvinnen som James Cameron har modellert sin blå amasone i den kommende filmen «Avatar».

31 år gamle Zoe Saldana hadde ikke sett den originale Star Trek-serien før hun takket ja til å spille den nå så godt likte Uhura. Det var heller ikke så farlig ettersom romansen mellom Spock og stjerneskipmedlemmet Nyota var noe som J.J Abrams og hans medfilmskapere la til i den nye filmen.

- Jeg er en kjempegeek selv. Jeg vokste opp i et hjem der vi så mange sci fi-filmer, men merkelig nok aldri Star Trek, fortalte hun da filmen kom på kinoene i fjor.

Camerons blå dame
Til tross for at hun opptrer som en blå kvinne av en annen art enn menneske i «Avatar», så er det Saldana som spiller rollen som Neytiri.

Neytiri er en kvinne av Na'vi-stammen som filmens hovedperson blir kjent med når han opptrer som en avatar (det vil si at hans minne «stemples inn» i en hybrid av et menneske og en av de menneskelignende innfødte på planeten Pandora).

Hun brukte seks måneder for å forberede seg fysisk til rollen, men vi kan knapt skimte hennes egne trekk under den blå dataanimerte figuren. Hennes bakgrunn som danser kom også godt med.

Foreløpig ser det ut til at det er som sci fi-kvinne vi kommer til å se mest av Saldana. Det er kanskje ikke så rart når «Avatar» tok to år å filme. Og hun gjorde faktisk den filmen før «Star Trek».

Hun er allerede ombord «Star Trek 2». Om det blir noe personlig drama mellom henne og Spock vites ikke, men privat er Saldana fremdeles ledig på markedet.

Kommentarer til denne saken