Gå til sidens hovedinnhold

ZTV sensurerer hip hop-video

Det norske hip hop-kollektivet Klovner i Kamps nye video slipper ikke uklippet gjennom sensuren til ZTV.

ZTV nekter å vise Klovner i Kamps nye video "Konger i kamp" på dagtid fordi videoen inneholdt en blodig Aksel Hennie, melder TV 2 Nettavisen.

Dermed må rapperne klippe om sin siste film, for å få muligheten til å vise videoen på den norske ungdomskanalen. Blant annet blir en blodig operasjonsscene med Aksel Hennie fjernet, i tillegg til et par banneord. ZTV sendes fra Storbritannia og britiske regler tillater ikke blodige innvoller eller stygge ord en del av dagmenyen.

- Det er to sekunder med blod i en operasjonsscene som må bort, sier promotionansvarlig Nina J. Steinmoen til TV 2 Nettavisen.

Aksel Hennie opereres i magen av rapperen Doktor S - Sveinung Eide - som forøvrig er almennpraktiserende lege i det daglige liv. Thomas Gullestad, som har stått for klippingen, sier til TV 2 Nettavisen at banneordene nå uttales baklengs og at det blodige bildet er sladdet, på samme måte som man sladder sportslogoer og liknende på TV.

- Det kuleste er jo å vise videoen slik den er nå, det er jo en helhet i den, men operasjonsscenen var ikke den viktigste for oss, det var mest en kul effekt, sier han.

De norske kanalene har ikke samme behov for å sladde videoen. "Konger i kamp" vil derfor vises usensurert i "Svitsj" på NRK og andre kanaler.

ZTV eies av MTG som tidligere har sensurert reklamefilmer som skulle bli sendt på TV3.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken